האם בריחת צרכים מתרחשת לאורך זמן או שהיא באה באופן פתאומי?

שאלה: האם בריחת שתן מתרחשת לאורך זמן או שמא בפתאומיות?

תשובת מומחה: זה באמת תלוי במצב הייחודי שלכם. עבור אנשים רבים, הזדקנות ורצפת אגן חלשה לאורך זמן יכולות לאט לאט לתרום לבריחת שתן. עבור נשים, ייתכן שתהליך זה החל עם הלידה כגורם הראשוני לחולשה. אם לא מטפלים בה או מבחינים בה, רצפת אגן חלשה עלולה להוביל לבריחת שתן, גם אם זה לא קרה מיד לאחר הלידה (או אם היא חלפה לזמן מה).

צריכים עזרה וקצרים בזמן? הנה השוואה מהירה:

ספיגה באיכות מעולה

חיתולים למבוגרים

5/5

תמורה מושלמת למחיר

תחתונים סופגים

5/5

איכות במחיר שפוי

סדיניות ומגני מזרן

5/5

 

ישנם דברים אחרים שיכולים לתרום לבריחת שתן גם לאורך זמן. עודף משקל יכול להפעיל לחץ עודף על שלפוחית ​​השתן, ולהקשות על הימנעות מתאונות. עישון יכול לתרום לבריחת שתן מאחר שמעשנים רבים מפתחים שיעול כרוני, מה שמפעיל שוב לחץ עודף על שלפוחית ​​השתן וגורם לרצפת האגן להיחלש עם הזמן.

מחלות נוירולוגיות מסוימות, כמו טרשת נפוצה או מחלת פרקינסון, וסוכרת, יכולות גם להגביר את הסיכון לבריחת שתן, מכיוון שהן מפריעות לאותות העצבים שבין שלפוחית ​​השתן למוח.

עם זאת, דברים אחרים יכולים לתרום גם לבריחת שתן, ויכולים להיות הרבה יותר ברורים ולא על פני תקופת זמן. אצל גברים, ניתוח ערמונית יכול לפעמים להוביל לתקופה של בריחת שתן מיד לאחר ההליך. בריחת שתן עלולה לקרות גם לכל מי שהיה לו נזק נוירולוגי, כגון נזק לעמוד השדרה מתאונה או מצב רפואי אחר. אפילו כמה מצבים קלים, כמו זיהום בשלפוחית ​​השתן, עלולים לגרום לאירוע פתאומי של בריחת שתן.

לבסוף, לפעמים המזונות שאתם אוכלים או התרופות שאתם לוקחים עלולים לגרום לכם לבריחת שתן. ישנם חומרים שמגרים את שלפוחית ​​השתן וידועים ביכולתם לתרום לבריחת שתן: אלכוהול, קפאין, מזון חריף או חומצי (קחו בחשבון שמדובר בכל מקרה לגופו – לא כולם מושפעים מכל גירוי בשלפוחית ​​השתן).

חלק מהתרופות, למשל, תרופות ללחץ דם ולחץ דם, או תרופות להרפיית שרירים, עשויות להיות משתנות, מה שגורם לכם להגביר את ייצור השתן שלכם ואולי להוביל גם לבריחת שתן.

הדבר החשוב ביותר שיש לזכור כאן הוא שזה לא מצב נורמלי. בריחת שתן היא לא חלק בלתי נמנע מההזדקנות, וגם לא צריכה להיות משהו שאתם מרגישים שצריך לחיות איתו. אנשים רבים יכולים לראות שיפורים גדולים בשינויים התנהגותיים ואורח חיים, ואם אלה לא עובדים, אתם יכולים לדבר עם הרופא שלכם על תרופות, הליכים קלים או ניתוחים. ולבינתיים, כדי להימנע מאי נעימויות, מומלץ להשתמש בחיתולים למבוגריםפדים או מוצרי ספיגה נוספים.

Scroll to Top
דילוג לתוכן