שמונה כוסות מים ביום?

שמונה כוסות מים ביום?

שמעתם את זה בטח כל החיים שלכם: אנחנו צריכים לשתות שמונה כוסות מים ביום. אבל האם זה באמת נכון? מי בעצם קבע את זה?

צריכים עזרה וקצרים בזמן? הנה השוואה מהירה:

ספיגה באיכות מעולה

חיתולים למבוגרים

5/5

תמורה מושלמת למחיר

תחתונים סופגים

5/5

איכות במחיר שפוי

סדיניות ומגני מזרן

5/5

 

מה המקור להמלצה על שתיית שמונה כוסות מים ביום?

המלצה זאת הוצעה לראשונה בשנות הארבעים של המאה העשרים. מחקר החליט לבחון את המקור להמלצה על מנת לראות אם אכן מדובר בהמלצה נכונה.

 

בשנת 1945, הציעה מועצת המזון והתזונה לאדם לצרוך מיליליטר אחד של מים על כל קלוריה של מזון. בהתבסס על צריכה יומית של 1,900 קלוריות, זה אומר שאנו צריכים לשתות 1,900 מיליליטר מים. עם זאת, לא מדובר רק בנוזלי שתיה, אלא שזה כולל חלק אחד קריטי מאוד: אוכל. מרבית מהצריכה היומית של מים מגיעה ממזון.

 

משמעות הדבר היא כי למרות שההמלצה היתה על 1900 מיליליטר מים ביום, יש להניח שהרבה מכך הגיע ממזונות כמו פירות וירקות. חשוב לציין כי תפוח מכיל 84% מים, תפוח אדמה 79%, תות 92%, מלפפון 96% וכן הלאה. המלצה זו הלכה איפשהו לאיבוד, מכיוון שאנשים החלו לחשוב שהם צריכים לשתות שמונה כוסות מים מדי יום.

גבר אוחז בבקבוק

האם יש הוכחה מדעית התומכת בשתיית שמונה כוסות מים ביום?

 

נמצא כי סקרים על צריכת נוזלים אצל מבוגרים בריאים משני המינים, שפורסמו כמסמכים שנסקרו על ידי עמיתים, מצביעים על כך שאין צורך בשתיית כמויות גדולות כאלה של מים. גוף האדם אינו פועל על גירעון מים כרוני, והוא מסוגל לבצע רגולציה של צריכת מים בעצמו.

 

נמצאו ראיות לכך שאנחנו לא באמת צריכים לשתות 1900 מיליליטר של מים ביום. משקאות אחרים כמו תה יכולים להיחשב גם הם בחישובי צריכת הנוזלים היומית, והגוף שלנו כנראה לא צריך ליטרים רבים של מים כל יום כדי לעבוד בצורה אופטימלית.

 

עם זאת, ישנם מקרים יוצאים מן הכלל: לרוב נצא מתוך הנחה של מבוגר שנמצא רוב היום במצב של ישיבה, בריא ובתנאי אקלים מתונים. אם אתם מתאמנים, עובדים בחוץ באקלים חם או לח, יש לכם אבנים בכליות, מצבים רפואיים אחרים, או אם אתם על טיסה ארוכה – אלה הם הזמנים שבהם מומלץ להגדיל את צריכת המים והנוזלים בכלל.

????? ????? ??? ?????

מה זה אומר על בריחת שתן?

אם אתם סובלים מתסמונת שלפוחית ​​השתן הרגיזה או בריחת שתן – כדאי שתעצרו רגע כדי לקרוא היטב. אולי אתם חושבים שזה אומר שאתם צריכים לקצץ באופן דרסטי את כמות המים שאתם שותים. אבל זה לא באמת מה שזה אומר. למרות ששברנו את המיתוס שהמליץ לכל אדם לצרוך 1900 מיליליטרים של מים ביום, כמות המים שאתם צריכים עשויה להיות תלויה בגורמים רבים. מים בהחלט מסייעים לנו להישאר בריאים.

 

אם יש לכם בעיות בשלפוחית ​​השתן, אתם עלולים להתפתות לשתות מעט ככל האפשר. למרבה הצער, זה יכול להזיק לכם. אתם יכולים להתייבש ולפגוע בבריאות הכללית שלכם. השתן שלכם יהיה מרוכז יותר, דבר אשר עלול לגרות את שלפוחית ​​השתן אפילו יותר. האינטרס שלכם הוא לשתות כמות מספקת של מים, אבל הסכום המדויק תלוי ברמת הפעילות שלכם, משקל, צריכת נוזלים אחרים, דיאטה, ועוד.

 

מחשבה מפוצה נוספת, במיוחד בקרב מתאמנים, היא לשתות חצי ממשקל הגוף שלכם במיליליטרים ביום. זה עשוי לעבוד עבור אנשים שמנסים לרדת במשקל, אבל זה יכול להיות יותר מדי בשבילכם. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא ניסוי ולראות איך אתם מרגישים, ולאחר מכן לדבר עם הרופא שלכם. אם אתם סובלים מסימפטומים של שלפוחית ​​השתן הרגיזה כמו דחיפות במתן שתן או דליפות שתן, מומלץ לנסות לשמור על יומן שבו תכתבו את התנהלותכם בעניין צריכת הנוזלים ותדירות ההליכה לשירותים.

בכל מקרה מומלץ להשתמש במוצרי ספיגה איכותיים, כגון חיתולים למבוגרים או תחתוני ספיגה ופדים למניעת שתן עד לפתרון של הבעיה.

Scroll to Top
דילוג לתוכן