בריחת שתן היא מצב רפואי קשה. שלא כמו מחלות אחרות, הסובלים בדרך כלל לא מרגישים בנוח לדון בבריחת השתן שלהם. לעתים קרובות הם אף עושים הרבה כדי להסתיר את זה, והם כל הזמן חוששים מפני דליפות מביכות או מלהיתקע איפשהו ללא שירותים. בריחת שתן מובילה לעתים קרובות להימנעות מהשתתפות באירועים חברתיים, טיולים, ובסופו של דבר – להתבודדות.
צריכים עזרה וקצרים בזמן? הנה השוואה מהירה:
למרבה הצער, המחיר הרגשי שכרוך בהתמודדות עם בריחת שתן הוא עצום. אבל המצב גרוע יותר כשלא מדברים על הבעיה. אנחנו כאן כדי להעלות את המודעות, ולתת לאנשים לדעת שהם לא לבד. שלפוחית שתן רגיזה, בריחת שתן, ומעי רגיז עלולים לגרום לאנשים לתחושות של בידוד, בדידות ודיכאון. באופן כללי, דליפה על כל צורותיה עלולה להוביל לירידה באיכות החיים ולתופעות לוואי רגשיות שנדון בהן כעת.
הקשר בין דיכאון לבריחת שתן
הקשר בין אי שליטה על סוגרים לבין סימפטומים דיכאוניים הוכח כבר. בריחת שתן יכולה גם לגרום לחרדה. תסמינים ורגשות אחרים יכולים לכלול מתח ובדידות. בגדול, אלה לא חדשות טובות עבור אנשים שסובלים מבריחת שתן.
מחקרים מוכיחים ש…
על פי כתב העת World Journal of Urology, בספרות המחקרית עולה כי קיים קשר בין מגוון של הפרעות פסיכיאטריות ובין בריחת שתן. בעיקרון, דיכאון נמצא באחוז ניכר של חולים הסובלים מבריחת שתן. דיכאון מתרחש גם בתנאים אחרים הקשורים לדחיפות במתן שתן, כמו הזדקנות, דמנציה והפרעות נוירולוגיות נוספות.
מחקר גינקולוגי נוסף מצא כי נשים שמתמודדות עם אי שליטה בדרגה קלה עד קשה על שלפוחית השתן סובלות גם מדיכאון. מחקר זה המליץ כי נשים עם בריחת שתן יקבלו טיפול נגד דיכאון גם כן.
אנשים עם בריחת שתן ובעיות נוספות עם השלפוחית נמצאים בסיכון לדיכאון, וזו בהחלט לא תופעה חדשה. מחקר שפורסם ב-GUT (International Journal of Gastroenterology and Hepatology הזהיר כי “דיכאון נפוץ מאוד אצל חולים עם בעיות במערכת העיכול ואינו תמיד מוערך דיו, ולכן יש לחפש את הסימפטומים שלו בכל החולים הסובלים מהפרעות בתפקוד המעי, וכן כאבי בטן כרוניים”.
רופאים במחקר הנ”ל מעודדים את בני גילם בקהילה הרפואית לשאול על דיכאון בחולים עם בריחת שתן. למרבה הצער, יותר מדי אנשים מפחדים לבקש עזרה, או נבוכים מאוד לדבר על כך, אפילו עם הרופא שלהם.
חשוב לדבר על זה
יש קבוצות תמיכה מקוונות שתוכלו להצטרף אליהן. אולי אתם לא מעוניינים לספר לחברים שלכם, או לדבר על כך במדיה החברתית, אבל כן כדאי לספר לאנשים הקרובים אליכם ביותר. זה יעזור להם להבין את הכאב הרגשי שאתם חווים. לכל הפחות, ספרו לרופא שלכם.
זכרו, בריחת שתן ניתנת לטיפול. אין בושה בלבקש עזרה, ואף למעשה, חשוב לראות רופא על מנת לשלול בעיות חמורות כמו סרטן בשלפוחית השתן. כמו כן, המחלה עשויה להיות קשורה לתנאים בריאותיים אחרים כמו סוכרת, והיא עלולה להתרחש גם אצל גברים שעברו טיפול נגד סרטן הערמונית.
אם אתם חווים דליפות, דחפים, או תסמינים אחרים של שלפוחית שתן רגיזה או מעי רגיז, פנו לרופא שלכם עוד היום. הבעיה עלולה להחמיר ככל שתדחו את קבלת הטיפול המתאים עבורכם.
ניתן לרכוש אצלנו מוצרים לטיפול בבעיית בריחת השתן כגון: חיתולים למבוגרים, פדים למניעת שתן, תחתוני ספיגה למבוגרים ומוצרי ספיגה נוספים.